BF110 på lager!

Dette rå tomotors flyet fra Dynam er mye kraft og spenning for pengene! Ta til vingene med din egen svært realistiske BF110 modell.

Se salgsartikkelen for dette produktet:

http://www.proworks.no/fly/bf-110

BF110 var et to motors tungt jagerfly utviklet i Nazi Tyskland på '30-tallet, og nøt god suksess i de tidlige kampanjene. Flyet ble introdusert i 1937 og var på dette tidspunktet svært tungt bevepnet med to MG FF 20mm kanoner, fire 7,92mm MG17 maskingevær og ett 792mm maskingevær for selvforsvar. Det hadde likevel sine svakheter; det var lite manøvrerbart og i kamp mot Britiske fly ble dette problemet avdekket og nådeløst utnyttet av de Allierte pilotene på vestfronten. Flyet ble etter dette primært brukt ved andre fronter, og ble senere videreutviklet til en formidabel natt jager.

Kun to eksemplarer av de originalt 6,170 produsert overlever i dag i museer. Royal Airforce Museum i nord London har en BF110 G konstruert i 1944. Det tjente som natt jager med ansvar for luftforsvar i Danmark og nord Tyskland til kringens slutt i Mai 1945. Deutsches Technikmuseum Berlin bevarer en BF110 F2, og i tillegg har Technik Museum Speyer vingene og andre deler fra en BF110 som ble skutt ned over Sverige under krigen, og hentet opp av insjøen hvor den krasjlandet i 1995.

Den utmerkede modellen fra Dynam har ikke den samme ildkraften som originalen, men til gjengjeld nyter den av bedre manøvreringsevne! To svært kraftige 850KV børsteløse motorer og et 14,8v LiPo batteri gjør dette til et kraftig fly, og de store vingene -hele 1,5 meter vingespenn!- tilbyr masser av oppdrift. flyet inkluderer 6 9kg servoer forhåndsinstallert ved kontroll overflatene, og 2 worm drives slik at landinghjulene kan trekkes inn og ut ved et enkelt knappetrykk på kontrollen.

Flyet er bygget i solid EPO, og er dekorert i blå og grå Luftwaffe regalia. Det eneste problematiske med denne modellen er størrelsen; med vingespenn på 1500mm og en lengde på 1122mm kan det være et problem for enkelte å frakte rundt! Vingene lar seg heldigvis fjerne med 4 skruer, hvorpå den blir en lang men mye smalere pakke. Settet inkluderer ekstra set propeller om uhellet skulle være ute, lader, batteri og radio. Alt man trenger utenom for å få flyet i luften er 8 AA batterier!